Què és la taquilla inversa

La taquilla inversa és una vella fórmula que s’ha instal·lat arreu d’Espanya, i en particular a Catalunya en els últims anys. Aquest concepte que encara resulta trencador en el nostre país, consisteix en convertir l’espectador en aquell qui decideix quant val l’espectacle, performance o concert que acaba d’assistir. Així doncs, hom paga allò que vulgui, pugui o consideri un cop finalitzat l’esdeveniment sense (habitualment) preu mínim ni màxim.
Les principals causes de la irrupció d’aquest nou model les trobem en l’increment de l’IVA cultural -d’un 8 a un sagnant 21%- unit a la crisi econòmica. El precedent va marcar-l’ho el Teatre Bescanó, on per l’espectacle Suïcides es venien pastanagues enlloc d’entrades amb el corresponent IVA de l’hortalissa (4%). Malgrat no funcionar pròpiament com a taquilla inversa, aquest fet va ser clau enmig d’un allau de protestes, que si bé no van tenir efecte en l’IVA, si va servir per prendre consciència de la situació del sector cultural del país i la necessitat de reinventar-l’ho amb noves fórmules.

Així doncs, aquesta fòrmula àmpliament extesa en ciutats com Buenos Aires, París o Nova York, comença a prendre força entre els teatres i les sales de concert de Barcelona. A través d’aquest bloc us anirem informant de les últimes novetats i de les cites que no us podeu perdre!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s