L’Antic Teatre s’acomiada de Los Paisajes de Chéjov

Entrada de:@JoanaDomnech

Performance #3

Cartell promocional de “Paisajes de Chéjov”, de Maria Stoyanova

Què? Los Paisajes de Chéjov (Viajes del alma)

Qui? María Stoyanova

On? Antic Teatre

Quan? Dimarts d’11 a 18 hores. Finalitza el 13 de maig a l’Antic Teatre, per traslladar-se a l’Espai30 fins el 20 de juny.

Bar de l’Antic Teatre a les 11 del matí. El bon temps convida alguns clients a esmorzar al pati mentre es bronzegen sota un sol de justícia. Altres prefereixen resguardar-se a l’interior del local a l’espera de que s’anunciï l’inici del pròxim espectacle. Són pocs, però l’enrenou és notori. El to de les veus fa intuir cert nerviosisme i una gran expectació. Per la majoria no és la primera vegada, però, segons ens expliquen, cada cop és diferent a l’anterior.

El bar emmudeix quan una dona completament nua apareix darrere una porta i convida als espectadors a entrar dins d’una sala petita i poc il·luminada. Ella és Maria Stoyanova, l’actriu d’origen búlgar que protagonitza los Paisajes de Chéjov; un recorregut pel teatre del dramaturg rus a través de 22 perfomances que actualment s’acullen a l’Antic Teatre.

Ivanov, La Gavina, Les Tres Germanes, Oncle Vania i el Jardí dels cireres són les 5 obres que es representaran al llarg d’aquesta vintena de perfomances. Però no en un sentit literal; sinó utilitzant l’argument com a pretext per crear una experiència artística on el més important és, precisament, allò que no s’explica.

La perfomance té una duració de 30 minuts i es repeteix durant 7 hores ininterrompudes.La durada de l’espectacle guarda una estreta relació amb el seu format: one to one. Dit d’una altra manera, la perfomance s’interpreta per un únic espectador. Amb prèvia reserva, aquell qui vulgui pot tenir l’oportunitat de pujar l’escenari de la mà de María Stoyanova i deixar-se endur durant mitja hora pels paisatges del dramaturg. En aquest particular viatge l’espectador no és un observador passiu, sinó que intervé en la mateixa perfomance com a element proactiu, de vegades fins i tot, dirigint-la o canviant-ne l’argument. La resta de públic pot assistir a la perfomance, però ho ha de fer des de la cinquena fila de la platea per tal de no trencar la sensació d’intimitat que es crea dalt de l’escenari.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s